Ett konstant tillstånd av total lycka, är det ett rimligt mål?

Ett problem när det kommer till förändringar som vi vill göra, för oss själva är att vi tror att slutdestinationen är ett konstant tillstånd av total lycka. Är det ens rimligt att uppnå? Vi matas med input som landar i oss att om vi bara tränar si eller så, äter enligt x-modell, köper följande pryl eller behandling så kommer alla våra problem försvinna, vi kommer nå vår drömkropp och bli lyckliga. Livet består av tillfällen av glädje men också av motsatsen och så kommer det alltid att vara. Du förtjänar att leva i lycka 24 timmar om dygnet MEN det betyder inte att livet inte längre kommer ge dig någon smärta. Nej, smärta är oundvikligt – lidandet däremot är många gånger valfritt.

Vi skapar beteenden, mönster och beroenden av olika saker för att minska och undvika smärta och jobbiga känslor. Alla dessa saker som undviker smärta och jobbiga känslor, skapar i själva verket bara mer smärta. Vi läker aldrig såret. Vi utmanar aldrig rädslan. Och livet fortgår medan vi gör saker som inte längre servar oss och det blir svårare och svårare att göra den förändring som vi faktiskt önskar göra.

I en utav de hälsosatsningarna som jag driver har vi äntligen efter en lång period av digitala aktiviteter och seminarier börjat träffas fysiskt igen. I veckan har jag pratat om hur vi kan ge oss själva bra förutsättningar att göra de förändringar som vi önskar – när vi blir bekväma med det obekväma. Vi har jobbat med att titta lite djupare på vad hälsa faktiskt är för var och en och genom en workshop försökt locka fram potentialen och viljan att ta hand om sig själv igenom olika frågeställningar. Vi har pratat om vad det är som gör att vi inte gör det vi vet. Och jag har än en gång belyst vikten av att lägga tid på relationen till sig själv. DÄR, börjar vi så småningom prioritera oss själva och hedra våra ”fuck yes” och ”fuck no”. När du gör det, njuter av dig själv, ger dig själv kärlek, berör och vårdar dig själv så kommer kroppen vilja ha mer, och den kommer börja säga ifrån när du gör saker som inte servar.

– Petra

Energi

Jag blir ofta beskriven som en person med mycket energi. Ja, jag jobbar med energi, att locka fram energi, förflytta energi, balansera energi, läka energi, att förstå och upptäcka sin energi, maskulin och feminin energi och polaritet. Potentialen och livskraften som finns inom oss. Kärnan i allt jag gör är upplevelsen av dig själv och dina relationer. Att oavsett var du befinner dig i livet bidra med verktyg, kunskap och egen erfarenhet för att du ska känna dig hel och levande och leva ett liv på dina villkor – att göra det som du kom till hit till jorden för att göra.

Det här händer hos mig just nu:
> Div. pågående coaching program, individuellt och i grupp. Startar snart igång I nöd och (mer) lust för en grupp fantastiska kvinnor som vill ha ut mer av livet. Kursen är digital och du kan läsa mer om den här.
> Digitala föreläsningar hos olika företag.
> Pågående konsultuppdrag på Tre Stiftelser där jag är anlitad som hälsocoach och utbildare och är med och driver hälsosatsningen framåt. Om en mer meningsfull, begriplig och hanterbar vardag för vår äldre generation och de personer som vårdar dem dagligen. Jag har skapat en äldretränarutbildning och utbildar äldretränare och möjliggör fysisk aktivitet i organisationen. I slutet av förra månaden så invigde vi ett redskap för ökad stimulering där jag var med och satte fysisk och emotionell prägel på den https://www.trestiftelser.se/magiskt-invigning-for-tovertafel-pa-tre-stiftelser/
> Arbetet med GoBaow, löper på som vanligt. Vi är så glada som kan hålla det vid liv trots pandemin.
> Stiftelsen Drömverkstan Ja, jag passade på när pandemin kom och det fanns mer tid över – att äntligen bilda den efterlängtade stiftelsen. Vi planerar just nu för ett digitalt upprop.
> Podden Rå & Redo, ja det känns som det är dags att släppa lös den nu.
> Omsorgsförmedlingen, ett nytt spännande projekt där jag kommer vara med som coach och mentor och även bidra med utbildningsmaterial i deras akademi.

Förutom det ser jag till att göra livet och min vardag till en spännande och härligt plats att befinna mig i. Ge, ta emot och uppleva kärlek. Bejaka, hedra och stå upp för mina JA och NEJ. Vad händer hos dig just nu?
Häng med här för att hålla koll på vad som händer framåt.

– Petra